One Bishopsgate Plaza, London, UK

The recently opened One Bishopsgate Plaza marks the completion of a mixed-use masterplan that originated with the adjacent Heron Tower to the south. The masterplan envisioned a new City of London, moving away from the mono-culture of the office towards a rich aggregate of different uses that brings together hospitality, residential, amenity spaces, new types of retail as well as innovative public realm and place making.

425 Oxford Street, London, UK

This project includes the high-profile renovation and adaptation of a key historic building along Oxford Street in Central London. The design completely rethinks the 1930s building’s presence within Europe’s busiest shopping district, greatly expanding its retail space to make it more economically viable and ensuring consistency within its commercially-orientated setting. The T-shaped building sits confidently across from the iconic Selfridges & Co department store, providing an unparalleled visual retail presence that an international brand has capitalised on for their new global flagship store.

Four Seasons Hotel Abu Dhabi, Abu Dhabi, UAE

Al Maryah Island, is a man-made enclave between Al Reem Island, Abu Dhabi Island and Mina Zayed. Its central position enables the island to become a link between the city and the Louvre Abu Dhabi on Saadiyat Island. Central to this urban ligament stands the Four Seasons which, together with the adjacent Abu Dhabi stock exchange, establishes a pedestrian epicenter of metropolitan energy along the waterfront.

Assima, Kuwait City, Kuwait

At the end of 2013, PLP Architecture was awarded Municipal Permission for a new mixed-use complex situated in the Central Business District of Kuwait City. Having developed the detail and technical design, construction is now underway.

The site borders the rigid urban grid of the modern city on two sides and fronts a meandering route that leads to the sea. Indicative of an earlier river course and thoroughfare that twisted northward to the coast, this route inspires our design for the retail complex and the creation of a grand-scale and welcoming destination that will converge and integrate with the city.

Shuijuxiang Mixed Use Masterplan, Sanya, China

The Shuijuxiang Phase II project establishes a new prototype for a sustainable waterfront mixed-use masterplan, efficiently integrating architecture and landscape with state of the art sustainability and wellness practices to produce an environment conducive to new ways of work, living and leisure practices.

Qatar Airways London Headquarters, London, UK

This project will provide a new bespoke headquarters for Qatar Airways, and as part of their brand recognition strategy, will advocate the importance of the client’s retail presence at No. 10 and 11 Conduit Street in Westminster.

Roppongi Retail Development, Tokyo, Japan

An innovative new retail experience, this curving glazed building spreads over three undulating levels to bring visual intrigue to an historic Tokyo neighbourhood. The ground floor is visually open, with a large and column-free space providing a dynamic area for retail or f+b options. The the first is more enclosed to allow more private functions to take place, such as back-of-house, kitchens and or client meeting rooms. The rooftop is crowned with a planted roofscape, accessible to the street via a curving staircase and helping to increase the neighbourhood’s green appearance.

Hotel Ningbo, Ningbo, China

The design reflects the hotel’s significant location within the emerging ecological corridor in the Eastern New Town, a representational centre for natural renewal in the heart of the city of Ningbo.

Chunxi Lu Commercial Complex

An innovative new retail experience, this curving glazed building spreads over three undulating levels to bring visual intrigue to an historic Tokyo neighbourhood. The ground floor is visually open, with a large and column-free space providing a dynamic area for retail or f+b options. The the first is more enclosed to allow more private functions to take place, such as back-of-house, kitchens and or client meeting rooms. The rooftop is crowned with a planted roofscape, accessible to the street via a curving staircase and helping to increase the neighbourhood’s green appearance.

123 Zeil, Frankfurt, Germany

Located in the heart of Frankfurt’s historical city centre, the design of the boutique hotel/retail building affirms its key presence on one of the city’s most prestigious shopping streets.

The building completes the frontage of a highly active public plaza. Contextually and programmatically, the relationship with the ground is very important. The building is lifted allowing the public space to flow continuously. Similarly, at the top, a floating pavilion containing a restaurant hovers above the main volume. Between the two volumes, an open air public terrace overlooks the historical city.