Bankside Yards, London, UK

Located along the South Bank of the Thames, this master plan will create a significant destination quarter and gateway for the borough of Southwark. The project reinvigorates a large and under-utilised site between Blackfriars Bridge and the Tate Modern museum, replacing two divisive blocks on either side of the mainline railway running north-south through London.

Tokyo Cross Park Vision, Tokyo, Japan

PLP Architecture has developed plans for a new district redevelopment in the prestigious and culturally significant Uchisaiwaicho 1-Chome district of Tokyo, which connects to the 16-hectare Hibiya Park and looks across to the Imperial Palace. PLP are the master designer and placemaking strategist for the entire development, as well as the architect for two of the four mixed-use towers on the 6.5-hectare site. The design is for a multi-stakeholder partnership, comprising of ten of Japan’s most prominent companies.

One Bishopsgate Plaza, London, UK

The recently opened One Bishopsgate Plaza marks the completion of a mixed-use masterplan that originated with the adjacent Heron Tower to the south. The masterplan envisioned a new City of London, moving away from the mono-culture of the office towards a rich aggregate of different uses that brings together hospitality, residential, amenity spaces, new types of retail as well as innovative public realm and place making.

Tree House, Rotterdam, The Netherlands

Following a successful entry in a major international competition PLP Architecture is now working with the developer Provast for a new tower on a key redevelopment site in Rotterdam. The project, dubbed “Tree House,” focusses on creating a lively, inspiring, open and sustainable environment for residents and visitors in the city centre. At 140-meters and 37 storeys tall, the building will sit next to the Central Station as the tallest hybrid structure in the country and will be a bold new addition to the local area.

Assima, Kuwait City, Kuwait

At the end of 2013, PLP Architecture was awarded Municipal Permission for a new mixed-use complex situated in the Central Business District of Kuwait City. Having developed the detail and technical design, construction is now underway.

The site borders the rigid urban grid of the modern city on two sides and fronts a meandering route that leads to the sea. Indicative of an earlier river course and thoroughfare that twisted northward to the coast, this route inspires our design for the retail complex and the creation of a grand-scale and welcoming destination that will converge and integrate with the city.

Shuijuxiang Mixed Use Masterplan, Sanya, China

The Shuijuxiang Phase II project establishes a new prototype for a sustainable waterfront mixed-use masterplan, efficiently integrating architecture and landscape with state of the art sustainability and wellness practices to produce an environment conducive to new ways of work, living and leisure practices.

The Nexus, Pearl River Delta, China

PLP has unveiled a masterplan and architectural design for a large complex at the heart of a metropolitan centre in the Pearl River Delta. Located at a very prominent junction within the central business district, the project comprises four buildings: the Nexus Building – a 600m office and hotel tower; the Platform for Contemporary Arts – a performing arts complex; the  LZ Park Tower – a 300m office tower; and the Concourse – a large scale retail and leisure facility.

Emirates Investment Authority HQ, Abu Dhabi, UAE

The new Emirates Investment Authority Headquarters demands an unusual mixture of speculative office space, headquarters and retail tied into a single building. How to respond to these needs with a singular building which moves past previous assertions of identity onto Abu Dhabi skyline?

Roppongi Retail Development, Tokyo, Japan

An innovative new retail experience, this curving glazed building spreads over three undulating levels to bring visual intrigue to an historic Tokyo neighbourhood. The ground floor is visually open, with a large and column-free space providing a dynamic area for retail or f+b options. The the first is more enclosed to allow more private functions to take place, such as back-of-house, kitchens and or client meeting rooms. The rooftop is crowned with a planted roofscape, accessible to the street via a curving staircase and helping to increase the neighbourhood’s green appearance.

Chunxi Lu Commercial Complex

An innovative new retail experience, this curving glazed building spreads over three undulating levels to bring visual intrigue to an historic Tokyo neighbourhood. The ground floor is visually open, with a large and column-free space providing a dynamic area for retail or f+b options. The the first is more enclosed to allow more private functions to take place, such as back-of-house, kitchens and or client meeting rooms. The rooftop is crowned with a planted roofscape, accessible to the street via a curving staircase and helping to increase the neighbourhood’s green appearance.