Arbor
London, Uk

Arbor
London, UK

Arbor
London, UK

This new office building sits within our new Bankside Yards Master Plan, which is creating a significant new destination quarter on the River Thames in South London. As one of two new workplace environments on the site, it rethinks the site of an outdated office block at the intersection of two key roads and will form one of the district’s main gateways. Its ground floor has been pulled back to accommodate a generous new public realm through which people can pass while entering the district under the arches of an elevated historic railway.

The building features a holistic workplace environment built around the focused delivery of a sustainable and intelligent design that enables talent acquisition and retention with a focus on TMT (Technology / Media / Telecommunications) tenants. The design enables enhanced occupant health and wellbeing and introduces IoT intelligence, which will contribute not only to reduced energy use and building maintenance / management efficiencies but also wellbeing provisions. The office spaces themselves accommodate flexible, agile working strategies that combine a selection of wellness amenities at the terraced landscaped atrium and the top-floor garden terrace, which overlooks the river and St. Paul’s Cathedral.

Client
Native Land

Facility
Office

Size
28,000m² (gross built area)

Status
In Construction

Customising the physical environment by means of personalised lighting and temperature preferences in addition to advanced room and desk booking systems further enhances the workplace’s usability. Future learn and response processes, automated by Big Data, will allow the inclusion of interactive systems from which the building can further accommodate worker preferences in a proactive manner.

Digital leasing considerations throughout the amenity spaces offers monetisation opportunities within the common spaces. As part of the wider redevelopment, occupants will benefit from an array of outdoor, leisure and cultural amenities beyond the building itself to further supplement its place as a user-focussed, next generation workplace.

Related Projects